Familiehulp
Recevez de nouvelles offres d'emploi et de nouveaux avis chaque semaine !

Roulement à Familiehulp : questions et réponses

Posez une question

Votre question sera affichée publiquement. Veuillez ne pas renseigner d'informations personnelles.Recommandations
Les meilleures questions spécifiques à l'entreprise Familiehulp :
  • Comment décririez-vous l'environnement de travail et la culture d'entreprise ?
  • Quels sont les horaires de travail ?
  • Quels sont les quelques conseils pour réussir l'entretien ?

2 questions correspondantes

Tussen 8u en 17u

Réponse du 20 septembre 2019

De belangrijkste verschillen tussen een huishoudhulp in dienstencheques en zorgverlening zijn het type klant/cliënt, het takenpakket en de arbeidsvoorwaarden zoals loon, verlofregeling en anciënniteit.

Binnen dienstencheques spreken we van klanten= iedereen kan beroep doen op een huishoudhulp dienstencheques voor ondersteuning in het huishouden. Er is dus niet één type klant: tweeverdieners, grote gezinnen, ouderen... De klant is niet noodzakelijk thuis en zoekt vooral meer comfort en vrije tijd los van zijn/haar huishouden.


Binnen zorgverlening spreken we van cliënten = dit zijn mensen met een zorgbehoefte die, soms tijdelijk, hun huishouden niet meer zelf kunnen doen. Bijvoorbeeld: ouderen die slecht te been zijn, mensen met een mentale of fysieke beperking, iemand die aan het herstellen is van een medische ingreep... kortom: kwetsbare groepen. De cliënt is altijd thuis, waardoor goede communicatieve vaardigheden belangrijk zijn.


Het takenpakket tussen dienstencheques en zorgverlening is ook net iets anders. Huishoudhulpen dienstencheques kunnen doorgaans ook koken en boodschappen doen (maar wordt niet zo vaak gevraagd). Binnen de zorgverlening zijn dit taken die een verzorgende en niet een huishoudhulp opneemt.


Ook de arbeidsvoorwaarden verschillen: binnen dienstencheques krijg je maaltijdcheques en soms ook een hoger startersloon, maar je loon stijgt niet meer na je 3de jaar. Binnen de zorgverlening heb je vanaf 35 jaar extra verlof, maar moet je wel meer rekening houden met collega's wanneer je je verlof opneemt.


Binnen dienstencheques heb je ook meer flexibiliteit in de regeling van je werk: zo kan je bijvoorbeeld enkel werken tijdens de schooluren, uren aangepast aan co-ouderschap,... Minimum 16u per week en nooit in het weekend.


Het is mogelijk om van dienstencheques naar zorgverlening te muteren en omgekeerd. Zo groeien wij mee met wat voor jou belangrijk is.

Réponse de Familiehulp12 avril 2019
Veuillez noter que ce contenu est créé par les utilisateurs ; ni Indeed ni cette société n'en garantissent l'exactitude.
Page attribuée