Avis des employés pour NMBS

Trouvé 29 avis correspondant à votre recherche Voir les 30 avis
Trier par: Pertinence | Note | Date
4,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
gedrevenheid
Treinbestuurder- Verkoop in drankenhal (ancien employé) –  Hasselt België20 août 2018
Bij de NMBS werken was boeiend doch ook niet te onderschatten. Door de wisselende diensten en weekend werk woog het zwaar op het familiale leven. Kijk toch tevreden terug op deze belangrijke stap in mijn leven.
Points positifs
gratis reizen in buitenland, hospitalisatieverzekering gratis
Points négatifs
geen aangepast werk voor oudere werknemers
Avez-vous trouvé cet avis utile ?OuiNon 1Signaler
2,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Zeer frustrerende en vermoeiende job (spijtig genoeg te goed betaald om op te geven)
Treinbegeleider (employé actuel) –  Hasselt België9 août 2018
beloftes worden niet waargemaakt.
Statuut wordt uitgehold.
Pispaal van het bedrijf terwijl de rest de kop in de grond steekt(=struisvogelmentaliteit)
Omringd door een bende luieriken die,eens ze hun promotieke (lees: bureaujobke) vast hebben, hun spreekwoordelijke reet door de haag steken.
Points positifs
loon
Points négatifs
te veel om op te noemen
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 2NonSignaler
3,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Veeleisende werkomgeving met gelukkig fijne collega's
Onderstationschef reizigers (employé actuel) –  Leuven11 mai 2018
Fijne collega's maken de steeds zwaarder wordende diensten een pak aangenamer. Doch door personeelstekort gaat deze sfeer er sterk op achteruit.
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1NonSignaler
5,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Gezellige werksfeer en doorgroeimogelijkheden.
EXPLOITATIEKLERK (ancien employé) –  STATION KNOKKE28 avril 2018
Nmbs top bedrijf. Zeer goede verloning. Zeer goede doorhgroeimogelijkheden
Points positifs
MAALTIJDCHEQUES
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1Non 1Signaler
3,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Treinbegeleider
Treinbegeleider (employé actuel) –  Hasselt België23 janvier 2018
Ik heb veel geleerd op mijn huidige job. Ik kan bijvoorbeeld kalm blijven in crisissituaties. Ik heb geleerd een commerciële houding aan te nemen. De NMBS is een dienstverlenend bedrijf met enorm veel managers waardoor de bedrijfscultuur de vorm heeft van een omgekeerde driehoek. Meer managers dan werkend personeel. Dat gegeven is van tijd het moeilijkste aan de job. De verschillende visies bij houden. Het leukste aan de job is de omgang met de reizigers, het onderweg zijn, interactie met de collegas op de baan.
Points positifs
Gratis openbaar vervoer
Points négatifs
Moeilijke relatie met management
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1NonSignaler
4,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Goede sfeer
Magazijnmedewerker (employé actuel) –  Poetsersbaas4 janvier 2018
Ik heb daar 37 jaar gewerkt met plezier,en waardeer hun veiligheids normen
Points positifs
Maaltijdsek
Points négatifs
Alltijd buiten
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1NonSignaler
4,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
productive, helping and fun
Intern (ancien employé) –  brussels17 novembre 2017
one of the best experience of my professional life.
learnt alot during my time there.
utilised my time properly.
gained knowledge..
gained experience..
Points positifs
tight schedule
Points négatifs
tight schedule
Avez-vous trouvé cet avis utile ?OuiNonSignaler
4,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Magzijnier
Hulpsmid (ancien employé) –  Gentbrugge4 août 2017
Hallo,ik heb daar 37 jaar gewerkt en ben van 1 april in pensioen en heb de laatste 2 jaar als poetersbaas gewerkt, toch zou ik graag nog wat bijverdienen.
Points positifs
Mooie uuren
Points négatifs
Geen
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1NonSignaler
4,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Goede sfeer
Hulpsmid gepensioneerd (ancien employé) –  Gentbrugge4 août 2017
Het was er goed werken en een goede sfeer .vind ik belangrijk
Points positifs
Maaltijd check
Points négatifs
Altijd binnen
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1NonSignaler
4,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Te licht werk, wel leuke werksfeer
Poetshulp (ancien employé) –  Hasselt België1 juillet 2017
Ik vond persoonlijk het werk te licht. Hiermee bedoel ik dat je veel te weinig te doen had op een dag en daarmee ik verveel geraakte. Ik ben graag bezig en dit was hier niet altijd mogelijk.
Wel een aangename werksfeer.
Points positifs
Goed loon
Points négatifs
Weinig werk
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1NonSignaler
5,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
zeer zelfstandige job
Treinbestuurder (ancien employé) –  Antwerpen11 mars 2017
Een job waar je zeer zelfstandig werkt. Toffe colega's.
Wel zeer onregelmatig diensturen en veel weekend diensten.
Points positifs
Gratis met de trein rijden
Points négatifs
veel weekend werk
Avez-vous trouvé cet avis utile ?OuiNonSignaler
5,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Veiligheid en werksfeer
Treinbegeleider (ancien employé) –  Station Hasselt21 février 2017
De veiligheid voor reizigers en personeel als ook de werksfeer onder collega's zijn aangename ervaringen.
Lonen en compensatie's steeds correct betaald.
Points positifs
Gratis vervoer en kortingen op andere spoorwegnetten door heel Europa
Points négatifs
Wisselende uren als rijdendpersoneel en/of compensaties hiervoor.
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1NonSignaler
5,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Zelfstandig beslissingen kunnen nemen
Wagenschouwer (ancien employé) –  Genk30 janvier 2017
Wagenschouwer is een belangrijke job in verband met het goederenverkeer.Vanaf het moment dat je de toestemming geeft om een goederentrein te laten rijden bij je er verantwoordelijk voor
Points positifs
Ontspannen sfeer en goede betrouwbare collega's
Points négatifs
Geen indien je 3 posten wilt maken
Avez-vous trouvé cet avis utile ?OuiNonSignaler
3,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Mechanieker
Bankwerker mechanicien (ancien employé) –  CW mechelen28 décembre 2016
Onderhouden van treinen.
Monteren en demonteren van stukken van de trein.
Boren, tappen, slijpen, branden...
Points positifs
Flexibel, sociaal
Points négatifs
Roken
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 4Non 1Signaler
4,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
verantwoordelijkheid
treinbestuurder (ancien employé) –  Antwerpen25 novembre 2016
toffe job, soms moeilijke omstandigheden
goede verstandhouding met alle collega's
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 2Non 1Signaler
3,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
Sales Agent
Sales agent (employé actuel) –  Antwerpen-Centraal2 juin 2016
Het dagelijkse contact met klanten geeft voldoening
wanneer ik ze op een aangename manier advies kan geven over welke route ze best kunnen nemen, het aanbod van diverse treinen (hogesnelheid vs klassieke), aansluitingen opzoek en comfortkeuzes overloop.

Het meest uitdagende is dit te kunnen doen in diverse talen. Meeste zuiderse klanten (vb.: Frankrijk, Italië, Spanje) spreken geen andere taal dan hun moedertaal. Ik probeer hen zoveel als mogelijk in hun taal verder te helpen. Dit ervaar ik als een toegevoegde waarde voor mezelf, en de klant is er dikwijls zeer aangenaam door verrast en dankbaar.

Door het mislopen van reisplannen (stakingen, overstappen, vast in verkeer,…) komen reizigers soms met grote frustraties aan het loket. Dit vereist niet alleen empathie maar ook diplomatie om hen te kunnen helpen.

De aard van de frustraties -en hoe de klant er mee om kan gaan- leidt soms tot scheldpartijen en verwensingen aan het adres van de sales agent, hoewel die er niets aan kan doen. Dit is het minst leuke van de job en zou kunnen opgelost worden door een systeem van wachtrijen aan het loket (nummers trekken, beurt rustig afwachten in een zeteltje: aangename sfeer creëren!) of door verhoogde controle van zaalwachters.
Points positifs
hospitalisatie, maaltijdcheques, premiestelsel ploegen- en weekendwerk
Points négatifs
doorgroeimogelijkheden eerder beperkt
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 4Non 2Signaler
3,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
onderstationschef
HAVEN, ONDERSTATIONSCHEF van 1997 (ancien employé) –  Antwerpen, VLG16 octobre 2015
Als onderstationschef sta je in voor een vlotte regeling van het treinverkeer. Je leidt het verkeer binnen je sectie in goede banen en komt tussen als de stiptheid of de veiligheid van het treinverkeer in het gedrang komt. Je overlegt met klanten en de hogere leiding om de treinen op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen. Je leidt je ploeg om dit op optimale manier uit te voeren.
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 2NonSignaler
5,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
groot en interessant bedrijf
treinbegeleider en commercieel bediende (employé actuel) –  Sint-Niklaas, VLG9 octobre 2015
Mijn dagen waren meestal en ploegenwerk. Als treinbegeleider moet iedere dag op een ander tijdstip beginnen te werken. Veel geleerd inzake veiligheid voor de treinreizigers, alle soorten biljetten in binnenland en buitenland. Het leukste van de baan is het sociale contact met de reizigers.
Points positifs
verkeersvoordelen, ziekenkas
Points négatifs
afslanking
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1Non 3Signaler
5,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
good en lieve collega die mij veel over treinen en motor hebben geleerd
stagair bij track en trace (ancien employé) –  antwerpse haven6 juillet 2015
algemene mooi sfeer
Eerste dagen op de werkvloer was egt plezant ik heb nieuwe collega leren kennen de hebben mij geholpen om veel te leren over elektronica en ze hebben mij ook veel verteld hoe een trein werk.
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 1NonSignaler
4,0
Equilibre vie professionnelle / personnelle
Salaire/Avantages sociaux
Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
Management
Culture d'entreprise
NMBS is een goede werkgever maar de balans privé-werk is soms moeilijk
Treinbegeleidster (employé actuel) –  treinbegeleidster te Essen8 décembre 2014
Mijn taak bij NMBS bestaat erin om reizigers van één plaats naar een andere plaats te vervoeren op een veilige manier en zo stipt mogelijk. Als wij beginnen aan onze dagtaak loggen wij eerst ons persoonlijk toestel in om alle informatie die we nodig hebben te uploaden. Nadien ga ik naar de trein die ik moet bedienen en daar bestaat mijn taak erin om de reizigers te informeren over eventuele gewijzigde vertrekuren of sporen, aansluitingen en algemene informatie over de vertrekuren. Het openen en sluiten van de deuren is ook één van mijn taken. Voor het vertrek en na het laatste eindstation zorg ik ook dat de trein klaargemaakt is en/of de trein beëindigd is, dit wil zeggen dat alle reizigers uit de trein zijn, lichten uit en eventuele beschadigingen melden. Na het beëindigen van mijn trein moet ik ook een treinrapport doorsturen waarin staat hoeveel personen wij ongeveer vervoerden en met welke samenstelling we gereden hebben.
Points positifs
Gratis abonnement op de trein voor België, Nederland en Luxemburg
Points négatifs
Wisselende uren, vakantieregeling
Avez-vous trouvé cet avis utile ?Oui 40Non 166Signaler
Page attribuée

Vous souhaitez en savoir plus sur le travail dans cette entreprise ?

Posez une question au sujet du travail ou de l'entretien passé chez NMBS. Notre communauté est prête à vous répondre.

Poser une question

Note globale

3,8
D'après 30 avis
57
412
38
23
10

Notes par catégorie

3,1Équilibre vie professionnelle / personnelle
3,7Salaire/Avantages sociaux
3,9Sécurité de l'emploi/Évolution de carrière
3,3Management
3,4Culture d'entreprise